DigitalForYouth is klaar voor een warme maand!


DigitalForYouth doet dit jaar mee aan de Warmste Week én aan SamenAltijdWarmer. Twee warme maar toch verschillende initiatieven. Benieuwd naar beide initiatieven en hoe je jouw steentje kan bijdragen? Lees er hier alles over!

Tijdens de eerste Corona-golf werden we als samenleving geconfronteerd met een aantal grote uitdagingen. Eentje hiervan was het gebrek aan laptops bij onze schoolgaande jeugd. Gedreven door onze missie, de digitale kloof in België overbruggen, bleef DigitalForYouth niet bij de pakken zitten en zetten we een grootschalige inzamelactie op. In minder dan twee maanden tijd werden meer dan 10.000 laptops ingezameld en opnieuw verdeeld bij de jongeren die deze het meest nodig hadden.

Topje van de ijsberg

De aanvragen die DigitalForYouth ontving tijdens de eerste Corona-golf bleken uiteindelijk maar het topje van de ijsberg te zijn. Vandaag hebben we nog minstens 5.000 laptops nodig om de grootste noden in te vullen en blijven we dus op zoek gaan naar donaties om alle jongeren in België dezelfde digitale kansen te geven.

De Warmste Week

De Warmste Week wil dit jaar niet het verschil maken door financiële middelen in te zamelen, maar wél door initiatieven in de kijker te zetten die het verschil maken voor anderen. In het kader van deze solidariteitsactie lanceert DigitalForYouth opnieuw een oproep naar bedrijven om laptops te doneren, zodat wij deze opnieuw in orde kunnen brengen voor jongeren met digitale noden. Deelnemen? Meer info vind je op de website van de Warmste Week.

SamenAltijdWarmer

Heb je geen laptops beschikbaar, maar wil je toch je steentje bijdragen aan DigitalForYouth? Dat kan! Voor het opnieuw in orde brengen van de ingezamelde laptops dienen er ook financiële middelen te zijn. Via het SamenAltijdWarmer-initiatief, een platform waar sociale organisaties financiële middelen kunnen inzamelen, kan je ook een financiële bijdrage doen. Onze actiepagina vind je hier: https://goededoelen.samenaltijdwarmer.be/digitalforyouth/

Wil je graag meer informatie over onze projecten? Bezoek dan zeker onze Youtube-pagina of neem een kijkje op onze website.

Wij hopen dat wij op jouw steun mogen rekenen voor een warme én digitale samenleving!

 

07/12/2020