Helpen kan op twee manieren. Enerzijds door het doneren van afgeschreven ICT-materiaal, anderzijds door het doneren van financiële giften. Meer details vind je onderstaand.

1. Hardware donaties

DigitalForYouth zamelt afgeschreven ICT-materiaal in bij bedrijven en organisaties. Deze toestellen worden opnieuw in orde gebracht voor een tweede leven bij sociale projecten in België. DigitalForYouth voorziet in kosteloze ophalingen van al het beschikbare materiaal evenals de uitlevering van certificaten naar data-verwijdering en/of recyclage van de ontvangen toestellen.

Inzameling van het gedoneerde materiaal

Voor het inplannen van een ophaling worden er enkele voorwaarden gesteld aan het gedoneerder materiaal

 • Volume

Wij kunnen ophalingen inplannen vanaf een minimum aan 20 functionele laptops of 30 ICT-assets (inclusief desktops, tablets, smartphones, printers, servers, netwerk apparatuur, etc…)

 • Minimum specificaties
 • Laptops/desktops: Core i3 CPU – 4GB RAM
 • Schermen: 19” TFT screens
 • Printers: laser jet

Zolang aan bovenstaande voorwaarde wordt voldaan, voorziet DigitalForYouth ook in de ophaling van niet-functioneel materieel en de daaropvolgende recyclage van deze toestellen.

Het refurbishment proces

Het logistieke proces wordt in goede banen geleid door een professionele refurbishment partner die instaat voor transport, refurbishment (desgevallend recyclage) en reportage proces.

Eenmaal het materiaal toekomt in het magazijn doorloopt het volgende stappen:

 • Registratie;
 • Verwijdering van alle data aan de hand van het Blancco-software programme;
 • Recyclage van de toestellen die niet langer gebruikt kunnen worden.

Rapportage

Onze technische partner streeft ernaar om binnen de 30 werkdagen na ophaling van de toestellen een gedetailleerde rapportage te bezorgen. Deze rapportage bevat drie documenten:

 • Een gedetailleerd overzicht van de ontvangen toestellen (serienummer, interne assettags, model, defecten, etc. …)
 • Data-verwijderingscertificaat
 • Recyclage certificaat

Wenst u te doneren? Dan volstaat het om een bericht te sturen naar laptops@digitalforyouth.be met de vermelding van het aantal toestellen dat wij kunnen komen ophalen, evenals het adres van ophaling en de gegevens van de contactpersoon.

Een schematisch overzicht van het volledige proces vindt u ook terug in deze PDF

2. Financiële donaties

Indien u geen ICT-materiaal ter beschiking heeft, maar toch graag onze organisatie wenst te ondersteunen dan kan u ook een financiële gift overmaken. Deze middelen gebruiken wij om het logistieke proces te financieren dat komt kijken bij het ophalen en opnieuw klaarmaken van laptops voor sociale projecten.

Giften kunnen gestort worden op rekening BE10 0000 0000 0404 van de Koning Boudewijnstichting met de vermelding « 960360 : Fonds Digital4Youth » of bij voorkeur met de gestructureerde code ***196/0360/00088***. Donaties vanaf 40 EUR zijn fiscaal aftrekbaar.

Onze Algemene Voorwaarden lees je hier na.